Art on Paper Amsterdam

Werk op papier, of het nu houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar vaak in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. Het medium heeft niet alleen artistiek gezien een bijzonder karakter, maar is vaak wat formaat en prijs betreft toegankelijk en aantrekkelijk.
 

In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op een gespecialiseerde kunstbeurs. Overal ter wereld krijgen deze kleinere, op dit medium gerichte kunstbeurzen waardering van galerieën en een jong en geïnteresseerd publiek. Ook in Amsterdam was van 2012 tot 2016 de kunstbeurs Amsterdam Drawing te bezoeken.
 

Daarom organiseren wij van 26 t/m 29 september, bij de opening van het culturele seizoen, ART ON PAPER AMSTERDAM, waar circa 34 galerieën zich op werk op papier van hun kunstenaars kunnen concentreren en waar beginnende kunstliefhebbers wellicht één van hun eerste kunstaankopen zullen doen. De locatie is de industrieel-monumentale Zuiveringshal op het Westergasfabriek-terrein, goed bekend bij een jong en cultuurminnend publiek.

English site

info@onk.nl
Tel: 020 626 40 20