Cruise- en ferry schepen - kunstcollecties

Onderneming & Kunst heeft jarenlange ervaring met de inrichting van cruise- en ferryschepen met kunst. Voor de maatschappijen Holland America Line, Cunard en P&O North Sea Ferries heeft Onderneming & Kunst ruim 15 schepen geheel of gedeeltelijk met kunstwerken van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars ingericht, waaronder wandschilderingen, schilderijen, monumentale en kleine beelden, glaskunst, fotografie, keramische tableaus, grafiek, prints etc.

Meer foto's vindt u onder de betreffende schepen.

The Ritz-Carlton Yacht Collection

The Ritz-Carlton Yacht Collection

Onderneming & Kunst kreeg de opdracht om een ​​indrukwekkend kunstprogramma te maken voor The Ritz-Carlton Yacht Collection en een permanente collectie kunst aan boord samen te stellen voor het inaugurele jacht.

Het speciaal ontworpen jacht, gepland om uit te varen in februari 2020, meet 190 meter, biedt plaats aan maximaal 298 gasten en beschikt over 149 suites, elk met een eigen terras. De ervaring aan boord weerspiegelt de ongedwongen elegantie en het ongeëvenaarde niveau van individuele gastenservice waarvoor het iconische merk wordt erkend.

Cunard - Queen Elizabeth 2 en Queen Mary 2

Cunard - Queen Elizabeth 2 en Queen Mary 2

Nadat Onderneming & Kunst in 2000 al betrokken was bij de refit van de Queen Elizabeth 2 kreeg het bureau in 2001 de prestigieuze opdracht van Cunard om de volledige kunstcollectie van het nieuwe vlaggeschip, de Queen Mary 2 te leveren. Honderden kunstenaars uit vele landen maakten speciaal voor dit schip kunstwerken, onder wie Barbara Broekman (wandtapijt), Menno Jonker (glas), Ans Hey (sculpturen), John McKenna (brons relief) en Michael Binkley (sculpturen).

Lees verder

Holland America Line - 10 schepen

Holland America Line - 10 schepen

In opdracht van het Utrechtse binnenhuisarchitectenbureau VFD, heeft Onderneming & Kunst geheel of gedeeltelijk de kunstcollecties verzorgd van 10 schepen van de Holland America Line: de Rijndam III, de Veendam IV, de Rotterdam VI, de Volendam III, de Zaandam III, de Amsterdam III, de Prinsendam, de Statendam V, de Zuiderdam II en de Oosterdam.

 

Honderden Nederlandse en buitenlandse kunstenaars hebben voor deze schepen speciale werken in opdracht gemaakt, zowel voor de openbare ruimtes  als voor de luxe suites en hutten.

Lees verder

P&O North-Sea Ferries

P&O North-Sea Ferries

De twee nieuwe P&O cruiseferries die de route Rotterdam-Europoort - Hull bevaren, de Pride of Rotterdam en de Pride of Hull, zijn beide in 2001 door Onderneming & Kunst geheel van kunstwerken voorzien.

Onderneming & Kunst was hier voor het eerst verantwoordelijk voor de volledige organisatie, van selectie van kunstenaars en vervaardiging tot transport en installatie van de kunstwerken aan boord.

Ruim 20 Nederlandse en Britse kunstenaars vervaardigden werken voor deze twee schepen. Onder hen Barbara Broekman, Titia Ex, Jan Hendrix en de Britten Tim Maguire en Matthew Radford.

Lees verder

Viking Line - Viking Xpress

Viking Line - Viking Xpress

In opdracht van Tillberg architecten uit Zweden leverde Onderneming & Kunst in 2007 kunstwerken voor diverse ruimtes aan boord van de nieuwe ferry Viking Xpress.

Lees verder

English site

info@onk.nl
Tel: 020 626 40 20