Glasobjecten van Menno Jonker op de QM2Wandschildering van Robinson & Lowther op Queen Mary 2Werk op papier van Jan Hendriks op de Queen Mary 2Marmeren sculpturen van Michael Binkley in de Spa van Queen Mary 2Gordijn van Harald Vlugt in het theater van Queen Mary 2Monumentale sculptuur van Ans Hey op Queen Mary 2

Cunard - Queen Elizabeth 2 en Queen Mary 2

Nadat Onderneming & Kunst in 2000 al betrokken was bij de refit van de Queen Elizabeth 2 kreeg het bureau in 2001 de prestigieuze opdracht van Cunard om de volledige kunstcollectie van het nieuwe vlaggeschip, de Queen Mary 2 te leveren. Honderden kunstenaars uit vele landen maakten speciaal voor dit schip kunstwerken, onder wie Barbara Broekman (wandtapijt), Menno Jonker (glas), Ans Hey (sculpturen), John McKenna (brons relief) en Michael Binkley (sculpturen).

 

Onderneming & Kunst was verantwoordelijk voor de selectie van alle kunstenaars, voor het begeleiden van de opdrachten, het transport van de kunstwerken naar de werf in St. Nazère in Frankrijk en de begeleiding van het installeren van de kunstwerken.

English site

info@onk.nl
Tel: 020 626 40 20