Onderneming & Kunst is hét organisatie- en adviesbureau op het gebied van beeldende kunst en cultuur.

Onderneming & Kunst organiseert in Nederland verschillende grote beurzen op het gebied van kunst, antiek en design, zoals de First Art Fair(Amsterdam, januari), ART BREDA (Breda, april/mei) en KunstRAI (Amsterdam, april/mei).

Onderneming & Kunst is bovendien gespecialiseerd in het samenbrengen van het bedrijfsleven en de beeldende kunst. Zij geeft beleids- en aanschafadviezen, assisteert bij het onderhoud van collecties en levert afgewogen strategieën voor een juist gebruik van de marketing- en communicatiemogelijkheden die kunst te bieden heeft.

Daarnaast beschikt Onderneming & Kunst over ruime ervaring en expertise in het organiseren van grote en kleine evenementen, tentoonstellingen en culturele projecten in binnen- en buitenland.

Erik Hermida, directeur

Erik Hermida, directeur

Direct na afronding van zijn studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam in 1987 richtte Erik Hermida Onderneming & Kunst op. Als directeur heeft Erik Hermida vele projecten van uiteenlopende aard geïnitieerd en georganiseerd op het raakvlak van kunst en bedrijfsleven, zoals tentoonstellingen, symposia, boekproducties en kunstbeurzen.

Daarnaast leidt Erik Hermida een team professionals dat verantwoordelijk is voor de kunstcollecties van vele Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers, waaronder Cunard, Holland America Line en P&O Nortsea Ferries.

Liesbeth Hemelrijk, senior project manager

Liesbeth Hemelrijk, senior project manager

Liesbeth Hemelrijk studeerde kunstgeschiedenis aan de UvA in Amsterdam. Zij is al vele jaren werkzaam bij Onderneming & Kunst als senior project manager. Zij is betrokken bij de organisatie van kunst- en antiekbeurzen en adviseert bedrijven en instellingen bij het uitbreiden en beheren van kunstcollecties. Daarnaast stelt zij publicaties samen en organiseert tentoonstellingen en andere evenementen.

Josje Stoot

Josje Stoot

Josje Stoot werkt sinds 2017 als project manager bij Onderneming & Kunst. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van ART BREDA. 

Lisa van de Weerthof

Lisa van de Weerthof

Lisa van de Weerthof is sinds 2017 werkzaam bij Onderneming & Kunst als project manager. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van de KunstRAI.

Pauline Sparreboom

Pauline Sparreboom

Pauline Sparreboom is sinds 2019 werkzaam bij Onderneming & Kunst als project manager. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van The Ritz Carlton Yacht Collection en Discover Rembrandt

English site

info@onk.nl
Tel: 020 626 40 20