In de loop der jaren heeft Onderneming & Kunst talloze projecten uitgevoerd op eigen initiatief, of in opdracht van bedrijven en instellingen. Hieronder vindt u een selectie, van heden naar het verleden.

Discover Rembrandt - His Life and All His Paintings

Discover Rembrandt - His Life and All His Paintings

Van 6 juli tot en met 1 september 2019 vindt in Amsterdam RAI de expositie 'Discover Rembrandt - His Life and All his Paintings' plaats, geproduceerd door Onderneming & Kunst. Op de tentoonstelling kan het publiek alle 350 schilderijen van Rembrandt bekijken, gereproduceerd op ware grootte en getoond in volgorde van hun ontstaan.

Een must voor alle Rembrandt liefhebbers uit binnen- en buitenland!

De tentoonstelling vindt plaats tijdens het herdenkingsjaar Rembrandt en de Gouden Eeuw, met tentoonstellingen in onder meer het Rijksmuseum, het Mauritshuis en de Lakenhal.

Zie voor meer info: Discoverrembrandt.com

Sluisbuurt Sessies Zuiderkerk

Sluisbuurt Sessies Zuiderkerk

Voor de afdeling Grond & Ontwikkeling van de Gemeente Amsterdam heeft Onderneming & Kunst op 5 en 6 juni 2018 een presentatie georganiseerd van de maquette van de geplande Sluisbuurt in de wijde omgeving van het IJ in Amsterdam.

Tijdens de tweedaagse presentatie kon het publiek zich informeren over de plannen voor de nieuwe buurt op het gebied van onder meer wonen, werken, mobiliteit en duurzaamheid. Tijdens de presentatie vonden lezingen plaats en workshops over deze onderwerpen waaraan werd deelgenomen door ambtenaren van de Gemeente Amsterdam en deskundigen op het gebied van de verschillende onderwerpen.

Lees verder

Ontzameling kunstcollectie NIBC

Ontzameling kunstcollectie NIBC

 Voor haar relatie NIBC in Den Haag heeft Onderneming & Kunst in 2016 een zeer succesvolle kunstveiling georganiseerd onder de medewerkers. Ruim 250 kunstwerken vonden hun weg naar een nieuwe eigenaar. Als gevolg van herinrichting van de gebouwen had NIBC geen plaats meer voor de in de loop der jaren gegroeide kunstcollectie. Na de veiling is nog een flink aantal kunstwerken openbaar geveild bij een veilinghuis. 

Expositie en symposium over Oman

Expositie en symposium over Oman

Oman in schilderijen: cultuur, natuur en dierenleven

 

Tot de 21e eeuw hadden slechts enkele westerse kunstenaars de rijkdom van de cultuur en natuur van Oman ontdekt als een inspiratiebron voor hun schilderijen. Het land was terra incognita voor de meeste toeristen, reizigers met verf en kwast inbegrepen.

Dat veranderde in 2007, toen Royal Court Affairs van Oman het Nederlandse agentschap Onderneming & Kunst uitnodigde werk van gespecialiseerde, figuratieve schilders in te dienen voor opdrachten die dienden om nieuwe overheidsgebouwen en paleizen in het hele land te decoreren. Sindsdien zijn de ogen van vele Nederlandse en andere Europese kunstenaars opengesteld voor de schoonheid en de verbazingwekkende diversiteit van de cultuur en natuur van Oman met haar indrukwekkende landschappen, dierlijk leven, dorpen en forten.
 

Lees verder

Schilderijen voor de Sultan van Oman

Schilderijen voor de Sultan van Oman

Sinds een aantal jaren levert Onderneming & Kunst regelmatig schilderijen aan het Sultanaat van Oman. In opdracht van Royal Courts Oman maken in wildlife en natuur gespecialiseerde Nederlandse, Engelse en Duitse kunstenaars schilderijen en aquarellen van Omaanse forten,  landschappen en Omaanse wilde dieren, zoals de oryx, de Arabische luipaard en gazellen in de prachtige Omaanse natuur.  De schilderijen zijn bestemd voor paleizen en overheidsgebouwen in heel Oman.

 

 

Afbeelding: Daan de Jong, fort in Oman, olieverf op doek, 2009 (detail)

Lees verder

Kunst voor Forbo Krommenie

Kunst voor Forbo Krommenie

Linoleumfabrikant Forbo Krommenie koopt regelmatig linoleumsneden van Nederlandse kunstenaars aan via Onderneming & Kunst, om te gebruiken als relatiegeschenk.

In 1999 organiseerde Onderneming & Kunst in opdracht van Forbo een succesvolle tentoonstelling over de 100-jarige geschiedenis van de linoleumsnede in het Cobra Museum, met werken van Kandinsky, Picasso, Corneille en vele andere bekende en minder bekende kunstenaars.

  Afbeelding: linoleumdruk van Harry Agema

Kunstveiling voor NIBC

Kunstveiling voor NIBC

Onderneming & Kunst assisteert NIBC in Den Haag bij het beheer van de kunstcollectie. In mei 2010 werd een veiling georganiseerd voor het personeel van de bank van alle posters in de collectie en een deel van de kunstcollectie dat overtollig was geworden.

Lees verder

Kunst voor The Address hotel in Dubai

Kunst voor The Address hotel in Dubai

Via de firma Wara uit Heemskerk heeft Onderneming & Kunst in 2008 een opdracht ontvangen voor de decoratie van The Address hotel in Dubai. De opdracht is uitgevoerd door een Nederlandse kunstenaar die gespecialiseerd is in het werken met natuurlijke materialen, zoals drijfhout, schelpen en kiezelstenen. Voor het hotel werden 6 grote werken gemaakt die vaak uit diverse panelen bestonden.

Lees verder

Citi Corps

Citi Corps

In 2008 adviseerde Onderneming & Kunst Citi Corp Schiphol bij de aankoop van kunstwerken voor vergaderruimtes en gang. Voor twee vergaderzalen werden werken aangekocht van Bernard de Wolff en voor de gang werd een fotocollage van Amsterdam door Nissim Men uitgezocht.

Lees verder

Symposium 'Great Expectations'

Symposium "Great Expectations"

In november 2007 organiseerde Onderneming & Kunst in het hoofdkantoor van ING Bank in Amsterdam een symposium getiteld: Great Expectations - art and opportunities in the United Arab Emirates. Onder de sprekers waren Rita Aoun-Abdo, Art and Cultural Advisor of the Abu Dhabi Tourism Development & Investment Company die sprak over het Cultural District on Saadiyat Island (a.o. Louvre en Guggenheim museum) en Bruno Maquart, Director-General, Agence France-Muséums over het Louvre Abu Dhabi.

 

www.symposiumgreatexpectations.com

English site

info@onk.nl
Tel: 020 626 40 20