Sluisbuurt Sessies - maquette SluisbuurtSluisbuurt Sessies - lezingenSluisbuurt Sessies - Mirjana Milanovic (l) hoofdontwerper Sluisbuurt Gemeente Amsterdam en Marieke van Doorninck (m), wethouder

Sluisbuurt Sessies Zuiderkerk

Op 4 en 5 juni 2018 stond de Zuiderkerk  in het teken van de toekomstige Sluisbuurt op het Zeeburgereiland. Tijdens deze dagen zijn workshops gehouden met experts uit verschillende disciplines.  Als primeur was voor het eerst de Sluisbuurt-maquette te bezichtigen. Onderneming & Kunst tekende voor de organisatie.

 

Maquette

Op 4 juni is voor het eerst een 3 x 7 meter grote maquette getoond van de toekomstige Sluisbuurt. De maquette beslaat het gebied rondom het IJ, van het Centraal Station tot het Steigereiland op IJburg, inclusief een deel van Waterland. De maquette op schaal 1:1000 laat zien hoe de Sluisbuurt zich verhoudt tot de directe omgeving en geeft een impressie van hoe de buurt eruit kan gaan zien.

 

Rondom de maquette werd de geschiedenis van de stedelijke ontwikkeling van de omgeving getoond. Bezoekers konden een impressie krijgen van de toekomstplannen voor de buurt. 

 

Sluisbuurt-sessies

De maquette vormde het uitgangspunt voor de  Sluisbuurt-sessies. Dit waren inhoudelijke werksessies van het projectteam waarbij een breed scala aan onderwerpen van de Sluisbuurt aan bod kwam, zoals: groen en ecologie, technologie en mobiliteit, wonen en werken, duurzaamheid en de mogelijkheden voor tijdelijke initiatieven. Met de uitkomsten van de workshops gaat het projectteam de plannen voor de Sluisbuurt verder uitwerken.

English site

info@onk.nl
Tel: 020 626 40 20