Tentoonstellingen

Sinds haar oprichting heeft Onderneming & Kunst een aantal spraakmakende tentoonstellingen georganiseerd in binnen- en buitenland. Een aantal van deze exposities is georganiseerd op eigen initiatief, andere in opdracht van derden of in samenwerking met een bedrijf of een locatie. Van concept tot inrichting is de organisatie in handen van Onderneming & Kunst.

Discover Rembrandt - His Life and All His Paintings

Discover Rembrandt - His Life and All His Paintings

Van 6 juli tot en met 1 september 2019 vindt in Amsterdam RAI de expositie 'Discover Rembrandt - His Life and All his Paintings' plaats, geproduceerd door Onderneming & Kunst. Op de tentoonstelling kan het publiek alle 350 schilderijen van Rembrandt bekijken, gereproduceerd op ware grootte en getoond in volgorde van hun ontstaan.

Een must voor alle Rembrandt liefhebbers uit binnen- en buitenland!

De tentoonstelling vindt plaats tijdens het herdenkingsjaar Rembrandt en de Gouden Eeuw, met tentoonstellingen in onder meer het Rijksmuseum, het Mauritshuis en de Lakenhal.

Zie voor meer info: Discoverrembrandt.com

Vakmanschap is Meesterschap -            4 eeuwen Grolsch

Vakmanschap is Meesterschap - 4 eeuwen Grolsch

Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam, 2004

 

Tentoonstelling en publicatie over de geschiedenis van het biermerk Grolsch, waarbij de geschiedenis van het bierbrouwen van de prehistorie tot aan het heden onder de loep werd genomen.

Van Kandinsky tot Corneille - linoleum in de kunst van de 20ste eeuw

Van Kandinsky tot Corneille - linoleum in de kunst van de 20ste eeuw

Locatie: Cobra Museum, Amstelveen, 1999-2000

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Forbo Krommenie organiseerde Onderneming & Kunst een expositie met publicatie over het gebruik van linoleum door kunstenaars vanaf het begin van de 20ste eeuw. Kunstenaars als Kandinsky, Picasso en Escher gebruikten linoleum om prachtige linosneden te maken. Hedendaagse kunstenaars gebruiken het materiaal nog steeds, nu ook om objecten mee te creëren. Van concept tot inrichting was de organisatie in handen van onderneming & Kunst.

Bugatti - auto's, beelden en meubels van de familie Bugatti

Bugatti - auto's, beelden en meubels van de familie Bugatti

Locatie : Beurs van Berlage, Amsterdam, 1988

 

Tentoonstelling en publicatie over de vier beroemde leden van de familie Bugatti: grootvader Carlo Bugatti, een bekend meubelontwerper, vader en zoon Ettore en Jean Bugatti, die samen de fameuze auto's ontwierpen en bouwden en Rembrandt Bugatti, gevierd beeldhouwer. Voorbeelden van het werk van de hele familie werden gezamenlijk tentoongesteld.

Have a Nice Day! - Meer dan 100 jaar Coca-Cola geschiedenis

Have a Nice Day! - Meer dan 100 jaar Coca-Cola geschiedenis

Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam

Data: 1995/1996

 

In nauwe samenwerking met Coca-Cola geproduceerde tentoonstelling en publicatie over de geschiedenis van het bekendste merk op aarde. Met originele affiches, reclameborden en zelfs schilderijen van de befaamde ontwerper Haddon Sundblom, die voor Coca-Cola ook de kerstman heruitvond en wereldfaam bezorgde. 75.000 mensen bezochten de tentoonstelling.

Citroen - 75 jaar toekomst

Citroen - 75 jaar toekomst

Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam

Data: 1994

 

In opdracht van bureau Brains Unlimited en in nauwe samenwerking met Citroën gemaakte tentoonstelling over de geschiedenis van dit eigenzinnige automerk. Met onder meer 10 befaamde auto's, van de allereerste types tot en met een futuristisch model. Natuurlijk ontbraken de Traction Avant, de 2CV en de DS niet.

70.000 bezoekers genoten van de expositie.

Netherart

Netherart

Locatie: West-Indisch Huis, Amsterdam; Grey Art Gallery, New York; Chicago Cultural Center, Chicago; Malnychenko Gallery, Winnipeg

Data: 1993

 

Een reizende expositie met werk van 10 kunstenaars die jong en "hot" waren in de jaren negentig, onder wie Siert Dallinga, Ab van Hanegem, Hewald Jongenelis, Rob Scholte en C.A. Wertheim. Het bindende element was hun fascinatie voor conceptueel realisme.

Mijne Heren, portretten uit het Nederlandse bedrijfsleven

Mijne Heren, portretten uit het Nederlandse bedrijfsleven

Locatie: Slot Zeist

Data: 1991

 

Een tentoonstelling met publicatie op een passende locatie, van enkele tientallen portretten van ondernemers en directeuren, van de 18de eeuw tot het eind van de 20ste eeuw. Met portretten van onder anderen Jan Sluijters (Gerrit Heijn), Carel Willink (P.A. van Garderen, directeur van H. Albert de Bary & Co.) en Han van Meegeren (Prof. Ir. I.P. de Vooys, Akzo N.V.).

Modern Art Travels East-West

Modern Art Travels East-West

Locatie: WTC, Rotterdam; Empress Place Museum, Singapore; Erasmushuis, Jakarta

Data: 1990

 

Na het succes van KunstZaken in Amsterdam organiseerde Onderneming & Kunst een vergelijkbare expositie van Nederlandse en Singaporese bedrijfscollecties ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van havenstad Rotterdam en het 25-jarig jubileum van de onafhankelijkheid van havenstad Singapore. Onder de deelnemende Nederlandse bedrijven waren Boekel de Nerée, Caldic, NMB Bank, Rabobank en Van Rietschoten & Houwens. De Nederlandse expositie ging nog door naar het Erasmushuis in Jakarta.

Kunstzaken - 23 bedrijfscollecties in woord en beeld

Kunstzaken - 23 bedrijfscollecties in woord en beeld

Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam

Data: 1988

 

Onderneming & Kunst, toen nog een stichting, maakte een zeer succesvolle start met de expositie "Kunstzaken" in de Beurs van Berlage te Amsterdam. 23 bedrijven toonden voor het eerst op een openbare locatie een deel van hun kunstcollectie.

 

De deelnemende bedrijven, waaronder NMB Bank, ABN Amro bank, Randstad UItzendbureau en de Turmac Tobacco Company,  waren aangenaam verrast toen Hare Majesteit Koningin Beatrix bereid werd gevonden om de expositie te openen.

English site

info@onk.nl
Tel: 020 626 40 20