Beurzen

Open Art Fair

Onderneming & Kunst organiseerde van 2012 tot 2018 de Open Art Fair in jaarbeurs Utrecht.

Tijdens deze vijfdaagse beurs genoten bezoekers van een rijk en veelzijdig aanbod aan beeldende kunst. Een grote verscheidenheid aan kunstuitingen, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek aan bod kwamen.

Een van de pijlers van het evenement was de belangrijke rol van de galerie bij de aankoop van een kunstwerk. Zo zeeft een goede galerie voor haar bezoekers en klanten het grote aanbod en toont alleen datgene wat zij als waardevol, boeiend en mooi beschouwt. Waar nodig legt de galeriehouder het verhaal achter het kunstwerk uit aan de geïnteresseerde bezoeker, die het kunstwerk daardoor nog beter kan waarderen.

Het ruime aanbod maakte het mogelijk om een afgewogen keuze te maken voor dat ene kunstwerk dat van alle toch het meeste aansprak. Voor louter geïnteresseerden bood de Open Art Fair een uitstekende gelegenheid om zich te oriënteren en een groot aantal galerieën van nabij te leren kennen.

Locatie: Jaarbeurs Utrecht

KunstRAI

KunstRAI

De KunstRAI is een van de oudste beurzen voor moderne- en hedendaagse kunst ter wereld, diep geworteld in het nationale en internationale kunstmilieu.

Meer dan 100 galerieën uit binnen- en buitenland brengen hun selectie aan schilderijen, beelden en fotografie, maar ook design en sieraden. Zowel ervaren als beginnend kunstliefhebbers maken hier kennis met evenementen en backstageprogramma’s als de uitreiking van de Sluijters Prijs en de Backstage Academy.

Jaarlijks nodigt de KunstRAI galerieën uit een buitenlandse stad, streek of land uit voor een speciale presentatie. Onder meer Antwerpen, Barcelona, Japan, Marokko en Denemarken hebben op het ‘Focus plein’ hun collectie gepresenteerd.

KunstRAI 2025 zal plaatsvinden van 30 april tot en met 4 mei.

Heeft u interesse in deelname aan KunstRAI 2025? Neemt u dan contact met ons op via [email protected].

Datum: 30 april t/m 4 mei 2025

Locatie: RAI Amsterdam (Parkhal, hal 8)

Website: www.kunstrai.nl

Art on Paper Amsterdam

Art on Paper Amsterdam

Jaarlijks organiseert Onderneming & Kunst dé beurs voor kunst op papier. In 2024 vond de beurs plaats op het Westergas-sterrein in Amsterdam, waar voor het eerst naast een selectie hedendaagse kunstgalerieën, ook klassieke werken werden gepresenteerd.

Werk op of met papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op of met papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op deze gespecialiseerde kunstbeurs.

Kunst op of met papier heeft niet alleen artistiek gezien een bijzonder karakter, maar is vaak wat formaat en prijs betreft toegankelijk en aantrekkelijk. Beginnende kunstliefhebbers zullen hier wellicht één van hun eerste kunstaankopen doen.

Heeft u interesse in deelname aan Art on Paper Amsterdam 2025? Neemt u dan contact met ons op via [email protected]

Datum: n.t.b.

Website: www.artonpaperamsterdam.nl

FIRST ART FAIR

FIRST ART FAIR

Onderneming & Kunst organiseerde in 2018, 2019 en 2022 de kunstbeurs First Art Fair.

De FIRST ART FAIR is een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst. De beurs biedt een unieke ontmoetingsplek voor een publiek dat op zoek is naar toegankelijke en verrijkende kunst.

Het is de enige beurs waar zelfstandige kunstenaars en galerieën zich gezamenlijk presenteren. Op de beurs vind je schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juwelen van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars verdeeld over de stands van circa 25 galerieën en ruim 75 kunstenaars uit heel Nederland.

Locatie: Passenger Terminal Amsterdam

Website: www.firstartfair.nl

ART BREDA

ART BREDA

Onderneming & Kunst organiseerde van 2016 tot en met 2019 kunstbeurs ART BREDA.

Ruim 70 gerenommeerde handelaren in kunst en antiek en galerieën voor hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland toonden tijdens ART BREDA hun collectie in evenementenhal Breepark.

De beurs bestond uit een mix van oude kunst, antiek en hedendaagse kunst. Ook twintigste-eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen en zilver werden in een aantrekkelijke ambiance getoond. De galerieën voor hedendaagse kunst brachten een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.

Voorafgaand aan de opening van de beurs werden alle aangeboden objecten beoordeeld door deskundige keuringscommissies.

Locatie: Breepark, Breda

Website: www.artbreda.nl

FOR REAL

FOR REAL

In 2017 organiseerde Onderneming & Kunst FOR REAL, een beurs voor actuele figuratieve kunst.

FOR REAL bediende de op actuele kunst gerichte kunstliefhebbers, zonder daarbij de traditionele figuratie, die een trouw en enthousiast publiek kent, de rug toe te keren. Een aantal galerieën dat nog niet eerder deelnam was met actuele figuratieve kunst op de beurs aanwezig. Op de beurs werd schilder- en beeldhouwkunst, grafiek en fotografie van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars te koop aangeboden door circa 35 geselecteerde galerieën.

Locatie: Passenger Terminal Amsterdam

Realisme

Realisme

Onderneming & Kunst organiseerde gedurende dertien jaar kunstbeurs Realisme; de beurs voor hedendaagse figuratie.

Aan de beurs namen circa 30 gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland deel die zich specialiseerden in hedendaagse figuratieve schilder- en beeldhouwkunst, tekeningen, grafiek en fotografie.

Galerieën toonden naast werk van kunstenaars die al grote bekendheid genoten, ook werk van jong opkomend talent om de figuratieve kunst nieuwe impulsen te geven.

Locatie: Passenger Terminal Amsterdam

Meesterlijk – design en ambacht

Meesterlijk – design en ambacht

Onderneming & Kunst organiseerde van 2008 tot en met 2012 Meesterlijk – Design en Ambacht, dé beurs voor design en toegepaste kunst.

Meesterlijk was een verkoopbeurs, waar circa 100 ontwerpers en producenten van met de hand gemaakte kwaliteitsproducten op het raakvlak van toegepaste kunst en design hun producten konden tonen en verkopen.

Locatie: Westergas, Amsterdam

Dutch Art Now

Dutch Art Now

In 2010 organiseerde Onderneming & Kunst voor Stichting Fair voor de tweede keer een kunstbeurs in New York. Tijdens Dutch Art Now toonde een selecte groep opkomende, Nederlandse kunstenaars hun werk aan een wereldwijd publiek van kunstliefhebbers en experts.

Negen galerieën trokken de stoute schoenen aan en toonden – met succes. Werk van hun kunstenaars in het Mekka van de moderne kunst. Deelnemers van Dutch Art Now waren: Galerie Bart, Galerie Brandt, Gallery Maria Chailloux, Galerie Mokum, Eduard Planting Fine Art Photographs, Galerie Rademakers, Witzenhausen Gallery en Van Zijll Langhout uit Amsterdam en Collectie Harms Rolde uit Rolde.

Locatie: National Arts Club, Gramercy Park, Manhattan, New York